Пристрій вакуумного консервування ВАКС® - система зберігання продуктів та напоїв у вакуумі. Це простий, практичний, оригінальний і запатентований винахід.
ВАКС дає можливість купувати більше продуктів, і зберігати їх з меншими втратами як вдома, так і в подорожі або на відпочинку.
ВАКС зберігає свіжість будь-яких видів продуктів набагато довше, ніж при звичайному способі зберігання. Це відбувається тому, що при відкачуванні повітря різко скорочується кількість кисню в ємності, а це призводить до сповільнення окисних процесів, тобто псування продуктів.
Для виробництва ВАКС використовуються перевірені матеріали найвищої якості.
Вакуумна система ВАКС - це система, що складається з вакуумного насоса, кришки вакуумної і ємності.
Вакуумування – найбільш природний спосіб зберігання продуктів. При цьому зберігаються вітаміни і поживні властивості, продукти не втрачають своїх якостей!
Створити ідеальний вакуум в домашніх умовах неможливо, а стало бути неможливо нескінченно довго зберігати продукти. При окисленні виділяються гази. Гази накопичуються під кришкою і коли їх тиск порівнюється з атмосферним, кришка розкривається. Деякі користувачі необґрунтовано обурюються тим, що неможливо довго зберігати такі продукти як свіжі ягоди малини і полуниці. На поверхні цих ягід знаходиться величезна кількість дріжджових грибків, які різко прискорюють процес окислення. Такі продукти як сухі гриби і фрукти довго зберігаються у вакуумі - вони не темніють і зберігають смак і аромат. М'ясо на шашлики виходить соковитим і м'яким, якщо його маринувати в вакуумі.
Тривалість зберігання продуктів залежить від їх первісної свіжості.
«ВАКС» - система багатофункціональна. За багато років накопичено багатий досвід консервування продуктів. Виявилося, що вакуумні кришки успішно замінюють металеві кришки, якими користуються для консервування. Консервація, на відміну від зберігання свіжих і найсвіжіших продуктів, передбачає термічну (пастеризація, стерилізація) обробку продуктів, банок і кришок. Перш ніж почати процес консервування, необхідно перевірити щільність прилягання прокладки до дна канавки вакуумної кришки. Потім необхідно їх скласти в каструлю прокладками вгору, залити окропом (але не кип'ятити) і накрити кришкою. Кришки діставати у міру готовності банок до закупорювання, при цьому не можна торкатися руками внутрішніх поверхонь кришок - порушується стерильність. При консервуванні всіх видів продуктів банку необхідно не доливати до горловини на 3-4 сантиметри, тому що при відкачуванні повітря вакуумним насосом під кришкою створюється вакуум, внаслідок чого вода починає кипіти, піниться і підніматися вгору. Вакуумування слід зупинити і повторити після того, як піна осяде. Не менш 5-6 качків достатньо, щоб закупорити банку. Банку після закупорювання не перевертати! Її можна "обгорнути" або "накрити шубою", як це зазвичай роблять при заготовках.
Багаторічна практика показала, що не виникає жодних проблем при консервуванні таких продуктів як: компоти, соки, варення, кетчупи, лечо та багато іншого, але ось маринування огірків виявилося проблемним - у деяких користувачів системи "Вакс" кришки розкриваються і продукт псується. Рекомендуємо процес відпрацювання маринування огірків проводити на малій кількості продукту.
Простота, надійність – ось переваги закупорювання банок вакуумними кришками. Після відкриття банки і вживання частині її вмісту банку можна повторно закупорити вакуумною кришкою, щоби продукт довше зберігся. У цьому випадку продукти з режиму консервування переходять в режим зберігання.
Фірмою «Істок» розроблений ручної вакуумний насос НВР-3, який забезпечує вакуум глибиною до 80%, а також 4 типи вакуумних кришок:
-
КВК-38 - призначені для закупорювання скляних пляшок і банок з діаметром горловини 38 мм.
-
КВК-70 - призначені для закупорювання малих банок всіх типів з діаметром горловини від 42 до 70 мм.
-
КВК-82 - для закупорювання звичайних і різьбових банок з діаметром горловини 82 мм.
-
КВК-82Р - для закупорювання різьбових банок з діаметром віночка 82 мм
-
КВК-89/100 або просто КВК-100 – для закупорювання різьбових банок з діаметром горловини 89 100 мм.
Для тих, хто зберігає продукти в погребі - остерігайтеся мишей! Відомі випадки, коли миші вигризали клапани на кришках. Герметичність порушувалася і продукт псувався.
ПОРЯДОК І ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ З СИСТЕМОЮ "ВАКС"
-
Перевірити банку на відсутність тріщин, відколів, раковин як на самій банку, так і на її шийці. Банки з зазначеними дефектами не придатні до використання.
-
Щільно укласти ущільнювальну прокладку в канавку кришки.
-
Встановити кришку на горлечко банки.
-
Щільно вставити насос в поглиблення кришки.
-
Для создания вакуума необходимо с помощью ручки перемещать шток вверх и вниз до упора. При консервировании достаточно сделать не менее 5-6 качков, а в режиме хранения от 15 до 20. Число качков зависит от уровня заполнения банки. Однако, чем больше сделано качков, тем глубже вакуум. В этом случае шток начинает резко самопроизвольно опускаться и наносить удары по крышке. Откачку следует остановить.
-
Для открытия банки пальцем приподнимите край клапана на крышке, вследствие чего воздух с шумом проникнет в банку, и крышка легко откроется. Для открытия клапана нельзя пользоваться металлическими и прочими острыми предметами, чтобы не появилось риски на седле крышки.
-
По мере загрязнения, а также во всех случаях после консервирования, насос необходимо промыть теплой или горячей водой, для чего открутите гайку и выньте шток из цилиндра. После промывки необходимо смазать манжету вазелином.
-
По мере загрязнения крышку необходимо промыть, при этом не допускается поддевать прокладку острыми предметами. Клапан легко вынимается нажатием пальца.
-
Если движение штока становится тугим, то насос необходимо разобрать, тщательно промыть цилиндр и манжету, и смазать ее вазелином.
-
При длительном хранении манжета насоса может "загрубеть" и потерять частично эластичность. Рекомендуем подержать ее в кипятке несколько минут, но если это не поможет, то ее нужно заменить.
-
Для перевірки герметичності системи, рекомендуємо налити в банку воду з під крана, недоливши 3-4 см, накинути кришку і відкачати насосом з неї повітря. Потім перевернути банку догори дном. Якщо під клапана кришки просочуються бульбашки повітря, значить кришка непридатна до використання.
Основні атрибути | |
---|---|
Кількість предметів в наборі | 10 |
Комплектація насосом | Так |
Матеріал | Пластик |
Колір | Різні кольори |
- Ціна: 456 ₴